Кулинарни рецепти » Пуйка с бамя

 Пуйка с бамя

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг месо от пуйка
• 700-800 г бамя
• 2 глави лук
• 2-3 домата
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. олио
• половин лимон
• магданоз, оцет, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме бамята в смес от равни количества оцет и вода. След 1 час я изваждаме, отцеждаме я и я изплакваме добре на течаща вода.

Нарязваме месото от пуйката на порции и я изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук, а след това – брашното. Поръсваме с червен пипер, разреждаме с гореща подсолена вода и връщаме месото.

Варим ястието на умерен огън. Когато месото поомекне, прибавяме отцедената и изплакната бамя. Нареждаме върху бамята нарязаните на филийки домати и лимон и доваряваме ястието. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало