Кулинарни рецепти » Пуешки хапки със зеленчуци

 Пуешки хапки със зеленчуци

Продукти:

• 400 г филе от пуйка
• 200 г карфиол
• 25 г брашно
• 1 с. л. къри
• 3 стръка пресен лук
• 1 морков
• 1 стрък целина зелена
• 2-3 малки лукчета (арпаджик)
• 1 скилидка чесън
• 2 каф. л. зърна от копър
• 2 с. л. зехтин
• 1 щипка куркума
• 50 мл бяло сухо вино
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на дребни парчета. Измиваме карфиола и го разделяме на малки розички. Сваряваме го в подсолена вода.

Разбъркваме брашното с част от кърито в дълбока чиния и овалваме парчетата пуйка в тази смес. Нарязваме бялата част от пресния лук, обелваме и нарязваме моркова на кубчета, почистваме целината и обелваме и нарязваме малките главички лук и скилидките чесън.

В тенджера с гореща мазнина запържваме зарзавата и зърната копър. Прибавяме парчетата пуйка и продължаваме запържването още 5 минути, като бъркаме с дървена лъжица.

Поръсваме куркумата и остатъка от кърито, посоляваме и поправяме с черен пипер. Изсипваме виното и оставяме ястието да къкри на тих огън 30 минути, като наливаме по малко хладка вода, ако е необходимо.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало