Продукти:
• 400 г филе от пуйка
• 200 г карфиол
• 25 г брашно
• 1 с. л. къри
• 3 стръка пресен лук
• 1 морков
• 1 стрък целина зелена
• 2-3 малки лукчета (арпаджик)
• 1 скилидка чесън
• 2 каф. л. зърна от копър
• 2 с. л. зехтин
• 1 щипка куркума
• 50 мл бяло сухо вино
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на дребни парчета. Измиваме карфиола и го разделяме на малки розички. Сваряваме го в подсолена вода.
Разбъркваме брашното с част от кърито в дълбока чиния и овалваме парчетата пуйка в тази смес. Нарязваме бялата част от пресния лук, обелваме и нарязваме моркова на кубчета, почистваме целината и обелваме и нарязваме малките главички лук и скилидките чесън.
В тенджера с гореща мазнина запържваме зарзавата и зърната копър. Прибавяме парчетата пуйка и продължаваме запържването още 5 минути, като бъркаме с дървена лъжица.
Поръсваме куркумата и остатъка от кърито, посоляваме и поправяме с черен пипер. Изсипваме виното и оставяме ястието да къкри на тих огън 30 минути, като наливаме по малко хладка вода, ако е необходимо.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...