Продукти:
• 500 г бутер тесто
• 250 г неосолена извара
• 100 г захар
• кора и сок от 1 лимон
• 1яйце
• нарязани плодове (най-добре праскови)
Начин на приготвяне:
От бутер тестото изрязваме 2 кори в зависимост от големината на тавичката, като едната трябва да е малко по-голяма от другата.
Приготвяме плънка от изварата, захарта, настърганата кора и сока от лимона.
В тавичката поставяме по-голямата кора и върху нея разстиламе изварената плънка. Върху изварата нареждаме нарязаните плодове и покриваме с другата кора.
Краищата на долната кора похлупваме върху горната. Намазваме с разбитото с малко вода или прясно мляко яйце и печем в умерена фурна при 220°С.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...