Кулинарни рецепти » Джулбастия

 Джулбастия
(Сърбия)

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пържолки
• 2-3 глави лук
• олио
• чесън
• люти чушлета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отстраняваме тлъстината и жилите от пържолките, начукваме ги и ги изпичаме на стара.

Намазваме готовите пържолки с чесън, счукан със сол. Поливаме ги с малко олио и поръсваме със ситно нарязания лук. Поднасяме ги веднага с по 1-2 люти чушлета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Начало