Продукти: (за 6 порции)
• 6 нетлъсти шилешки котлета
• 12 големи скилидки чесън
• 2 средни тиквички, нарязани по дължина много тънко
• 3-4 с.л. олио
• 6 клонки розмарин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Без да обелваме чесъна, го пускаме във вряща вода за 5 минути. След това го обелваме и заедно с тиквичките го поставяме на дъното на скара, отгоре поливаме с олиото, по-соляваме и поръсваме с черния пипер.
Котлетите сгъваме на две и ги пробождаме с шиш. През дупките промушваме клончета розмарин. Поръсваме с олио.
Чесъна и тиквичките печем около 6 мин, като разбъркваме всеки 2 минути. Добавяме шилешките котлети и ги печем от двете страни по 8 минути. Те трябва отвън да станат кафяви, а вътре да останат розови и сочни.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...