Продукти: (за 6 порции)
• 1 кг телешко месо
• 1 глава чесън
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• 1 с.л. оцет
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции и го начукваме с кухненско чукче, така че да изтъним порциите до 5 мм дебелина.
Изпичаме ги от двете страни на скарата и ги слагаме в тенджерка заедно със ситно нарязания чесън, разтопеното краве масло, оцета, 1 к.ч. топла вода и сол на вкус.
Захлупваме тенджерката и задушаваме 45 мин на тих огън.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...