Кулинарни рецепти » Градинарска чорба със зеле

 Градинарска чорба със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави лук
• половин прясна зелка
• 2 картофа
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 к.ч. олио
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 глава цвекло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зелката 1 час в разреден оцет, отцеждаме и я нарязваме на тънки ивички.

Сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Наливаме 5 ч.ч. вода и варим на умерен огън.

Когато водата заври, прибавяме зелето и нарязаните на кубчета целина, цвекло, моркови и картофи. Посоляваме и слагаме доматеното пюре, размито в 1 1/2к.ч. топла вода.

Когато зеленчуците омекнат, наливаме прясното мляко и застройваме с разбитото яйце. Поднасяме чорбата, подкиселена с лимонов сок или оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало