Кулинарни рецепти » Градинарска чорба със зеле

 Градинарска чорба със зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави лук
• половин прясна зелка
• 2 картофа
• 2 моркова
• 1 малка глава целина
• 1 к.ч. олио
• 2 ч.л. доматено пюре
• 1 глава цвекло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 яйце
• оцет, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зелката 1 час в разреден оцет, отцеждаме и я нарязваме на тънки ивички.

Сгорещяваме олиото и запържваме ситно нарязания лук. Наливаме 5 ч.ч. вода и варим на умерен огън.

Когато водата заври, прибавяме зелето и нарязаните на кубчета целина, цвекло, моркови и картофи. Посоляваме и слагаме доматеното пюре, размито в 1 1/2к.ч. топла вода.

Когато зеленчуците омекнат, наливаме прясното мляко и застройваме с разбитото яйце. Поднасяме чорбата, подкиселена с лимонов сок или оцет.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало