Продукти: (за 4-6 порции)
• 3-4 картофа
• 1 малка глава червено цвекло
• 1 парче прясна зелка
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 с.л. краве масло
• 4-6 яйца
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите на кубчета, зелето - на ситно, а червеното цвекло - на малки парченца. Настъргваме на ситно ренде магданозения корен и моркова.
Сипваме всички продукти в 1 л вряща вода и варим, докато омекнат. След това посоляваме и прибавяме маслото. Варим още само 4-5 мин и отстраняваме от огъня.
Разливаме чорбата по чиниите и във всяка чиния слагаме по 1 твърдо сварено яйце, нарязано на едри парчета.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....