Продукти: (за 4 порции)
• 8 твърдо сварени яйца
• 1 глава лук
• 800 г домати (пресни или от консерва)
• 3 скилидки чесън
• 3 с.л. краве масло
• 200 г мек кашкавал
• 3 с.л. сметана
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. риган
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2 с.л. масло. Прибавяме ситно нарязаните домати и разбъркваме. Сипваме счукания чесън и задушаваме 15 минути. Подправяме с черен пипер, риган и сол.
Обелваме яйцата, срязваме ги наполовина и изваждаме жълтъците. Намачкваме ги и ги смесваме със сметаната и рендосания кашкавал. Посоляваме, поръсваме с червен пипер и напълваме белтъците.
Намазняваме форма за печене, изсипваме доматения сос, отгоре подреждаме пълните половинки яйца и запичаме ястието 15 минути във фурната при температура 220 градуса.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...