Кулинарни рецепти » Щраусови яйца

 Щраусови яйца

Продукти:

• 6-8 твърдо сварени яйца
• 250 г кайма
• 1 връзка пресен лук
• 1 ч.л. смлян кимион
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

С малко вода омесваме каймата и нарязаните на ситно лук и магданоз. Посоляваме и поръсваме с кимион и черен пипер.

Обелваме яйцата и всяко едно завиваме в кайма. Нареждаме получените топки в тавичка и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме с вода или бульон.

Автор: Мирослава Георгиева

Представяме Ви:

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало