Кулинарни рецепти » Салата от фасул и червено цвекло

 Салата от фасул и червено цвекло

Продукти:

• 500 г сварено червено цвекло
• 100 сварен бял фасул
• 100 г зелен фасул от консерва
• 1 стрък праз
• 1 круша
• 1 с.л. запечени и смлени лешници
• сол

За заливката:

• 1 к.ч. зехтин
• 1 с.л. оцет
• 2 с.л. ситно нарязан копър
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. синапено семе

Начин на приготвяне:

Обелваме крушата и я нарязваме на филийки. Отцеждаме цвеклото и го нарязваме на кубчета. Зеления фасул нарязваме на парченца, а праза – на тънки колелца.

Смесваме всички продукти. Прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг приготвен от оцета и зектина, счуканите чесън и синапено семе и ситно нарязания копър.

Разбъркваме и оставяме салатата 1 час на хладно, за да поеме ароматите. Преди поднасяне поръсваме с лешниците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало