Продукти:
• 500 г брашно
• 1 яйце
• 1 кг тиква
• 3 глави лук
• 1 с. л. ябълков оцет
• 100 г пушени гърди
• 2 с. л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От брашното, солта и яйцето замесваме твърдо тесто и го оставяме да престои 30 минути. Нарязваме тиквата на дребни парченца.
Лука нарязваме на ситно и го задушаваме в олиото. Прибавяме тиквата и оцета и продължаваме да задушаваме, докато тиквата омекне. Накрая слагаме нарязаните пушени гърди и подправяме с черен пипер и сол.
От тестото разточваме тънка кора и режем кръгове с диаметър 10 см. В едната им половина слагаме плънката, прегъваме и защипваме краищата.
Варим на слаб огън в тенджера с решетка, като решетката намазваме с мазнина. Сервираме ястието, залято с разтопено масло и поръсено с наситнен магданоз.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...