Продукти за 6-8 порции:
• 1,5 кг шунка от свински бут
• 1 кг готово тесто
• 1 жълтък
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Заливаме шунката със студена вода, покриваме и я оставяме 1 нощ в хладилника. Изваждаме я, прехвърляме я в тенджера с вода и 30 мин.
Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см. Слагаме шунката в средата и внимателно започваме да я увиваме, като се стремим да получим формата на хляб.
Слагаме питката в намаслена тавичка и отгоре намазваме с размития в малко вода жълтък. Избождаме повърхността на няколко места с вилица или с остър нож правим плитки разрези като розетка. Печем на 190°С, докато питката поруменее равномерно.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....