Продукти:
• 500 г домашна наденица
• 1 с.л. топла свинска мас
• 1 кг картофи
• 2 ч.л. нарязана майорана
• 200 мл сметана
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Навиваме наденицата във вид на спирала и я слагаме в тиган, където сме разтопили свинската мас. Изпържваме наденицата от всички страни и наливаме 200 мл гореща вода.
Нагряваме фурната до 200 градуса. Изчистваме, измиваме, нарязваме на филийки картофите и ги размесваме с майораната и черния пипер.
Повдигаме изпържената наденица и под нея изсипваме половината картофи, останалите подреждаме около наденицата. Поливаме със сметаната и посоляваме на вкус.
Покриваме съда и задушаваме около 30-35 мин в загрятата фурна. Сервираме наденицата направо с тигана.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...