Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и кайсии

 Зрял фасул с ориз и кайсии

Продукти:

• 400 г сварен червен фасул
• 300 г кафяв ориз
• 100 г зелен фасул
• 1глава лук
• 2-3 скилидки чесън
• 3 стръка целина (без листа)
• 250 г пресни гъби
• 50 г сушени кайсии
• 100 г кашу
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. зехтин, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в половината зехтин. След 3-4 мин сипваме ориза и счукания чесън и разбъркваме. Наливаме горещия бульон, захлупваме и варим 30 мин, докато оризът омекне и поеме течността.

Отделно загряваме останалата мазнина и последователно пускаме в нея нарязаната целина, нарязания зелен боб, нарязаните гъби и ядките. Запържваме, като периодично разбъркваме. След 3-4 мин добавяме сварения и отцеден фасул, задушения ориз и ситно нарязаните кайсии.

Подправяме с черен пипер и сол на вкус, готвим още 3-4 мин и отстраняваме от огъня. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало