Продукти:
• 200-250 г царевично брашно
• 1 л прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• 100 г настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме почти свареното мляко с 50 г масло и сол и при постоянно бъркане прибавяме царевичното брашно. Варим като непрекъснато бъркаме, докато кашата започне да се отделя от съда.
Прибавяме настърганото сирене, изсипваме в подходящ съд и заливаме с разтопеното масло.
Поднасяме със стерилизиран лук, чушки, краставички, кетчуп, люти чушлета, кренвирши, печено месо или сланина.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...