Продукти:
• 200-250 г царевично брашно
• 1 л прясно мляко
• 1 пакетче краве масло
• 100 г настъргано сирене
• сол
Начин на приготвяне:
Смесваме почти свареното мляко с 50 г масло и сол и при постоянно бъркане прибавяме царевичното брашно. Варим като непрекъснато бъркаме, докато кашата започне да се отделя от съда.
Прибавяме настърганото сирене, изсипваме в подходящ съд и заливаме с разтопеното масло.
Поднасяме със стерилизиран лук, чушки, краставички, кетчуп, люти чушлета, кренвирши, печено месо или сланина.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...