Продукти:
• 1 кг домати
• 1 кг стар лук
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. стрита чубрица
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне, прибавяме обелените и настъргани домати.
Продължаваме да готвим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая посоляваме и поръсваме със стрита чубрица.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...