Кулинарни рецепти » Пилешка мусака с гъби

 Пилешка мусака с гъби

Продукти:

• 1 пиле
• 1/2 ч.ч. ориз
• 200 г гъби
• 150 г кашкавал
• 3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. бульон от пилето
• 2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето, обезкостяваме и го нарязваме на ситно. Добавяме ориза, гъбите, бульона, черния пипер, сол и 1 ч.ч. кисело мляко. Приготвената смес запичаме в намазнена тавичка.

Правим заливка от 2 яйца и останалото кисело мляко и изсипваме върху мусаката. Поръсваме с черен пипер, сол и магданоз. Настъргваме отгоре кашкавала и запичаме ястието до зачервяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало