Кулинарни рецепти » Пиле с трахана

 Пиле с трахана

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 1 зелена пиперка
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

За траханата:

• 200 г брашно
• 2 яйца
• 2-3 с.л. прясно мляко
• сол

Начин на приготвяне:

Омесваме тесто за траханата от прясятото два пъти и посолено брашно, разбитите яйца и леко затопленото мляко. Оставяме тестото да престои 30 мин, след това го настъргваме на едро ренде и оставяме върху платно да съхне.

Нарязваме пилето на парчета, слагаме го в тенджера и заливаме с 2-3 ч.ч. вряща вода. Посоляваме и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.

Задушаваме в част от маслото ситно нарязаните пиперка и лук. Посоляваме и сипваме соса, в който сме задушавали пилето. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, прибавяме траханата и продължаваме да задушаваме, докато омекне.

Изсипваме траханата в намаслена тавичка заливаме с останалото масло, в което сме позапържили червения пипер, и отгоре нареждаме пилешките порции. Запичаме ястието в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало