Кулинарни рецепти » Супа от гъби

 Супа от гъби
(Италия )

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г гъби
• 50 г краве масло
• 2 с. л. брашно
• 3 ч. ч. прясно мляко
• 1 ч. ч. бульон
• 1-2 скилидки чесън
• 1 к. ч. бяло вино
• индийско орехче
• магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на тънки филийки и заедно със ситно нарязания чесън ги запържваме в сгорещеното масло. Заливаме с половината от бульона и варим, докато течността се изпари.

Прибавяме брашното, разбъркваме и наливаме на части млякото и остатъка от бульона. Варим супата около 15 мин, посоляваме на вкус, прибавяме виното и подправките и отстраняваме от огъня. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало