Кулинарни рецепти » Патладжани с юфка

 Патладжани с юфка
/Гърция/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г юфка
• 500 г домати
• 1 кг патладжани
• 1 к.ч. зехтин /или олио/
• 3 с.л. краве масло
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжаните, срязваме ги на две по дължина, посоляваме и ги оставяме да се отцеждат 1 час от горчилката.

Попарваме доматите, обелваме ги и ги намачкваме. Слагаме ги в тенджера заедно с мазнината и счукания чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим 10 мин на умерен огън.

Прибавяме отцедените патладжани, намаляме огъня и задушаваме около 40 мин.

Поднасяме ястието със сварената в подсолена вода юфка, която сме запържили с разтопеното масло и сме поръсили с настъргания кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало