Кулинарни рецепти » Спаначено суфле

 Спаначено суфле

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г спанак
• 350 г извара
• 2 с.л. настърган пармезан
• 4 яйца
• 1-2 скилидки чесън
• 1 щипка чесън на прах
• 3 с.л. кисело мляко
• 4 ч.л. желатин
• 1 с.л. лимонов сок
• 1 с.л. вода
• 1-2 лимона
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме спанака 8 мин в много малко подсолена вода. Отцеждаме, изчакваме да поизстине и го пасираме. Прибавяме изварата и разбъркваме добре.

Смесваме млякото със счукания чесън и чесновия прах, жълтъците, настъргания пармезан и сол на вкус. Прибавяме спанака, разбъркваме добре и охлаждаме.

Накисваме желатина в малко хладка вода, за да набъбне. Стопяваме го на водна баня и го подкиселяваме с лимоновия сок. Оставяме леко да поизстине и го разбъркваме със спанака.

Разбиваме белтъците на твърд сняг и внимателно ги съединяваме със спаначената смес. Подправяме с черен пипер.

Застиламе малки формички с фолио, разпределяме в тях суфлето и го слагаме в хладилника да желира добре. Преди сервиране обръщаме формичките в плитки чинии, отстраняваме фолиото и украсяваме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало