Кулинарни рецепти » Гъбени топки

 Гъбени топки

Продукти: (за 4 порции)

• 1 ч.ч. сварени и пресовани картофи
• 2 яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. сварени, дребно нарязани гъби
• 100 г кашкавал
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме гъбите и картофите с яйцата, брашното и галетата. Подправяме с магданоз и черен пипер и омесваме обре.

Оформяме топки, които пускаме във вряща подсолена вода и ги варим на тих огън, докато изплуват. Поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало