Продукти:
• 500 г брашно
• 30 г мая
• 250 мл прясно мляко
• 80 г маргарин
• 100 г захар
• 1 щипка сол
• настъргана кора от 1 лимон
• 200 г стафиди
• 3 с.л. коняк
• 100 г нарязани орехови ядки
• 1 жълтък
Начин на приготвяне:
От изброените продукти замесваме тесто, като накрая прибавяме напоените в коняк стафиди и орехите. Оставяме да втаса. Омесваме леко и разделяме тестото на две части.
Оплитаме дебела плитка и поставяме във форма, покрита с намаслена хартия. След като втаса още веднъж и изпълни формата наполовина, намазваме с разбит жълтък и слагаме в предварително загрята на 250 градуса фурна.
Печем около 35 минути.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...