Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 80 г захар
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 500 г брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 50 г стафиди
• 1 ванилия
• 30 г мая
• 1 ч. л. захар за закваската
Начин на приготвяне:
Разбиваме добре 30 г захар, 60 г масло и 2-та жълтъка. Добавяме яйцето и бием до пяна. Заквасваме маята с 1 ч. л. захар и прясното мляко. Събираме всички продукти, без останалото масло.
Правим твърдо тесто и го оставяме да втаса. После разстиламе тестото на правоъгълник и го намазваме с останалото масло. Месим го малко и го разделяме на 9 равни части, от които правим 3 дълги ивици.
Сплитаме ги на плитка, която увиваме и съединяваме в кръг. Печем в средно силна фурна.
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...