Кулинарни рецепти » Чешки коледен козунак

 Чешки коледен козунак

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 80 г захар
• 2 жълтъка
• 1 яйце
• 500 г брашно
• 1 ч. ч. прясно мляко
• 1 щипка сол
• 50 г стафиди
• 1 ванилия
• 30 г мая
• 1 ч. л. захар за закваската

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре 30 г захар, 60 г масло и 2-та жълтъка. Добавяме яйцето и бием до пяна. Заквасваме маята с 1 ч. л. захар и прясното мляко. Събираме всички продукти, без останалото масло.

Правим твърдо тесто и го оставяме да втаса. После разстиламе тестото на правоъгълник и го намазваме с останалото масло. Месим го малко и го разделяме на 9 равни части, от които правим 3 дълги ивици.

Сплитаме ги на плитка, която увиваме и съединяваме в кръг. Печем в средно силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало