Кулинарни рецепти » Козунак с локумчета

 Козунак с локумчета

Продукти:

• 1 кг бяло брашно
• 6 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 250 г захар
• 250 г свинска мас
• кората на 1 лимон
• 30 г мая
• 6 локумчета
• 1 ч.ч. нарязани на четвъртинки орехови ядки

Начин на приготвяне:

Размиваме маята с 1-2 с.л. захар, 1-2 с.л. брашно, 1 щипка сол и толкова хладко мляко, колкото да се получи гладка и рядичка кашичка. Оставяме на топло да шупне, а през това време пресяваме в дълбок съд брашното. Правим кладенче, в което изсипваме маята и по-голямата част от маста и месим като прибавяме едно по едно разбитите яйца, захарта, настърганата лимонова кора. Месим на топка с мазни ръце.

Разделяме тестото на части, правим рула, преплитаме на венец, но не стегнат, защото при втасването тестото ще се надува като разпределяме нарязаните на парченца локумчета и орехите. Покриваме тестото с кърпа и го оставяме на топло да втасва.

Преди печене намасляваме и намазваме тестото с разбито яйце, наръсваме го със захар и с орехи. Съдът, в който печем не намасляваме, защото тестото съдържа достатъчно мазнина. Печем в загрята умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало