Кулинарни рецепти » Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

 Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

Продукти:

• 400 г сварен бял фасул
• 1 малка зелена салата
• 3-4 стръкчета кресон
• 3 с.л. зехтин
• 1 л зеленчуков бульон
• 4 с.л. сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелената салата на ивички и я задушаваме в сгорещения зехтин. След 5-6 мин добавяме отцедения фасул, заливаме с горещия бульон и варим десетина минути.

Изчакваме супата да поизстине и я пасираме на гладко пюре. Ако е необходимо разреждаме с малко бульон.

Връщаме пюрето в тенджерата, подправяме с черен пипер и сол на вкус и загряваме за кратко на огъня. Застройваме готовата супа със сметаната и я поднасяме поръсена с наситнения кресон и дребни листенца от зелена салата.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало