Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. нахут
• 2 моркова
• 2 глави лук
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• 2 с.л. олио
• 2 яйца
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ, след което отцеждаме и го претриваме с длани, за да отстраним люспите. Наливаме 6-7 ч.ч. вода, прибавяме ситно нарязаните моркови и лук и варим на умерен огън.
Щом нахутът се развари, прецеждаме пасираме го и отново го връщаме в бульона. Прибавяме размитото брашно, млякото и мазнината. Посоляваме и варим още 10 мин. Накрая застройваме с разбитите яйца.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...