Продукти:
• 4-5 глави лук
• 3-4 лъжици мазнина
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го слагаме да се задушава в мазнината, към която сме прибавили 1 к.ч. топла вода. Когато водата изври и лукът започне да се пържи, прибавяме брашното, запържваме леко и заливаме с 8-9 ч.ч. топла вода. Варим супата 30 мин.
Отстраняваме от огъня и прибавяме сиренето. Поднасяме супата с пържени хлебни кубчета.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...