Продукти: (за 6 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 1,5 л зеленчуков бульон /или вода/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го претриваме през сито.
Загряваме олиото и запържваме брашното и ситно нарязания чесън. Постепенно при непрекъснато бъркане наливаме зеленчуковия бульон, като добавяме по малко от пасирания карфиол. Посоляваме, поръсваме червения пипер и варим десетина минути на умерен огън.
Накрая прибавяме царевицата, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...