Продукти: (за 6 порции)
• 1 глава карфиол
• 1 к.ч. царевица от консерва
• 3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 2 скилидки чесън
• 1,5 л зеленчуков бульон /или вода/
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в подсолена вода. Прецеждаме и го претриваме през сито.
Загряваме олиото и запържваме брашното и ситно нарязания чесън. Постепенно при непрекъснато бъркане наливаме зеленчуковия бульон, като добавяме по малко от пасирания карфиол. Посоляваме, поръсваме червения пипер и варим десетина минути на умерен огън.
Накрая прибавяме царевицата, отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...