Кулинарни рецепти » Телешко рагу с боб

 Телешко рагу с боб

Продукти:

• 500 г обезкостено телешко месо
• 2 глави лук
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 кубче телешки бульон
• 300 г бял боб
• 500 г зелен боб
• 3-4 моркова
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 50 г настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба за една нощ. На другия ден го изплакваме и го сваряваме в подсолена вода, после го отцеждаме.

Обелваме лука и го нарязваме на ситно. Слагаме месото в тенджера, заливаме го с 2 л вода, добавяме лука, черния пипер, дафиновия лист и натрошеното кубче бульон. Варим на умерен огън около 1 час и 40 минути. Изваждаме месото и прецеждаме бульона.

Нарязваме зеления боб на парченца, а почистените моркови – на кръгчета. Възвираме отцедения булон и сипваме в него зеления боб, морковите и магданоза. Захлупваме съда и варим 25 минути.

После нарязваме месото на кубчета и го връщаме в бульона заедно със сварения зрял боб. Кипваме ястието 5-6 минути. Поръсваме с настъргания кашкавал и сервираме с препечени филийки.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало