Кулинарни рецепти » Кавърма по трънски

 Кавърма по трънски

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 3-4 стръка праз
• 2-3 глави лук
• 2-3 люти чушки
• 1 ч.ч. брашно
• 1 к.ч. свинска мас
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, заливаме го с малко вода и варим 30 мин на умерен огън, като към края посоляваме. Отцеждаме месото и запазваме водата.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопената мас. Добавяме и запържваме брашното, нарязания на кръгчета праз и свареното месо.

Накрая слагаме чушките, посоляваме и поръсваме с черен и червен пипер. Заливаме ястието с водата от варене и готвим на тих огън до готовност.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Начало