Кулинарни рецепти » Пастет от език

 Пастет от език

Продукти:

• 850 г телешки език
• 250 г червени чушки
• 50 г лук
• 200 г доматено пюре
• 50 г олио
• 1 зелена салата
• настърган хрян, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през месомелачка и го смесваме с половината олио и настъргания хрян. Разбъркваме добре.

Смиламе лука и изчистените от семките чушки, прибавяме доматеното пюре, подправяме със сол и смесваме зеленчуците с езиковата кайма.

От листата на зелената салата правим подложка в голяма салатиера и отгоре подреждаме пастета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало