Продукти:
• 850 г телешки език
• 250 г червени чушки
• 50 г лук
• 200 г доматено пюре
• 50 г олио
• 1 зелена салата
• настърган хрян, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме езика в подсолена вода, обливаме го със студена и го обелваме. Прекарваме го през месомелачка и го смесваме с половината олио и настъргания хрян. Разбъркваме добре.
Смиламе лука и изчистените от семките чушки, прибавяме доматеното пюре, подправяме със сол и смесваме зеленчуците с езиковата кайма.
От листата на зелената салата правим подложка в голяма салатиера и отгоре подреждаме пастета.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...