Продукти:
• 12 броя пилешки крилца
• 100 г топено сирене
• 50 г синьо сирене
• 8 с.л. течна готварска сметана
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• черен пипер, кимион, сол
Начин на приготвяне:
Овкусяваме крилцата с черен пипер, сол и кимион. Подреждаме ги в тава.
Нарязваме на ситно топеното сирене и синьото сирене и смесваме със сметаната и бялото вино. Заливаме крилцата с тази смес и печем до готовност в предварително загрята фурна.
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...