Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 пиле 1,5 кг,
• 15 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 12 стръка розмарин
• 12 стръка мащерка
• 150 мл пилешки бульон
• 2 с.л. течна сметана
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Загряваме олиото заедно с маслото и пържим пилето цяло около 5 мин, като го обръщаме, за да се зачерви равномерно. Поръсваме го със сол и черен пипер, а в сгъвките на бутчетата слагаме стръкове мащерка и розмарин, както и нарязаните на филийки скилидки чесън.
Добавяме 50 мл бульон, захлупваме и задушаваме 45 мин. Отхлупваме и печем още 15 мин. Прехвърляме цялото пиле в съда за сервиране и го държим в изключена, но топла фурна.
В тиган наливаме соса от пърженето и остатъка от бульона. Възвираме с непрекъснато бъркане. Сваляме от котлона, щом намалее наполовина. Оставяме да поизстине, наливаме сметаната, подправяме със сол и черен пипер и го наливаме в сосиера.
Преди сервиране украсяваме пилето с останалите стръкове мащерка и розмарин.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...