Кулинарни рецепти » Печена пуйка

 Печена пуйка

Продукти:

• 1 пуйка
• 50 г сланина
• 2 с.л. брашно
• 80 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме пуйката в подходяща тенджера, наливаме вода, която да я покрива, и варим на умерен огън. Щом месото поомекне, изваждаме пуйката, подсушаваме я и я посоляваме отвътре и отвън. Шпековаме гърдите с парченца сланина.

Слагаме пуйката в тава и наливаме 1 ч.ч от бульона, в който сме я варили. Печем в умерена фурна, като периодично я обръщаме и обливаме със соса от тавата.

Загряваме на огъня 2 л от бульона, прибавяме брашното, запържено в маслото, и варим 10-15 мин на тих огън, като непрекъснато бъркаме. Накрая подправяме с черен пипер и сол на вкус. Поднасяме порциите пуйка, залети с приготвения сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Начало