Кулинарни рецепти » Задушен зарзават с яйца

 Задушен зарзават с яйца

Продукти: (за 4 порции)

· 1 глава лук
· 2 средно големи картофа
· 2 домата
· 2 чушки
· 1/2 ч.л. червен пипер
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 2 яйца
· 4 с.л. олио
· сол

Начин на приготвяне:

В сгорещената мазнина запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме нарязаните на кубчета картофи, ситно нарязаните чушки, обелените и настъргани домати. Задушаваме 15 мин на тих огън, след което посоляваме.

Прибавяме разбитите яйца. Държим на огъня, докато яйцата стегнат. Отстраняваме от огъня и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало