Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг домати
• 1 пакетче краве масло
• 2 глави лук
• 200-300 г сирене
• 2-3 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2 с.л. брашно
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на дребно и го пържим в сгорещената мазнина, докато омекне. Прибавяме обелените и настъргани домати и варим 15 мин. Поръсваме с брашното и сол на вкус и отстраняваме от огъня.
Прибавяме натрошеното сирене и разбитите с млякото яйца. Разбъркваме, поръсваме с наситнения магданоз, изсипваме в тавичка и печем в умерена фурна.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...