Прoдукти:
• 500 г джолан (предварително сварен)
• 250 г шарена сланина
• 300 г наденица
• 2 ч.ч. зрял фасул
• 3 глави лук
• 1 връзка магданоз
• 10-12 скилидки чесън
• 2-3 с.л. доматено пюре
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Накисваме фасула в студена вода от вечерта. На другия ден леко го сваряваме и му изсипваме водата. Прецеждаме бульона, в който е врял джолана и разреждаме с топла вода.
Слагаме джолана и боба в гювеч и заливаме с бульона. Прибавяме нарязаната на парчета сланина, наденицата, ситно нарязания лук, обелените скилидки чесън, размитото във вода доматено пюре, ситно нарязания магданоз и сол.
Захлупваме глинения съд с капака и запечатваме с тесто. Печем ястието във фурната до готовност.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...