Кулинарни рецепти » Телешки филета с ябълков сос

 Телешки филета с ябълков сос

Продукти:

• 6 филета
• 4 кисели ябълки
• 1 ч.л. къри
• 4 с.л. олио
• 1 щипка кимион
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Пасираме чесъна. Смесваме всички продукти и ги изсипваме в тавичка.

Начуканите и овкусени филета разпределяме между сместа. Печем в умерена фурна около 1 час. Поднасяме ястието топло върху картофено пюре или варен ориз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало