Продукти:
• 6 филета
• 4 кисели ябълки
• 1 ч.л. къри
• 4 с.л. олио
• 1 щипка кимион
• 1 дафинов лист
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вода
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме ябълките и ги настъргваме на едро ренде. Пасираме чесъна. Смесваме всички продукти и ги изсипваме в тавичка.
Начуканите и овкусени филета разпределяме между сместа. Печем в умерена фурна около 1 час. Поднасяме ястието топло върху картофено пюре или варен ориз.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...