Кулинарни рецепти » Гювечета с месо и гъби

 Гювечета с месо и гъби

Продукти: (за 4 гювечета)

• 400 г свинско месо
• 300 г гъби
• 2 глави лук
• 70 г краве масло
• 150 г настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в тиган измитите и нарязани гъби, заедно с маслото. Добавяме нарязания лук и месото, нарязано на хапки. Разбъркваме добре, прибавяме подправките и разпределяме сместа в гювечетата.

Печем в умерена фурна. Преди сервиране поръсваме с настъргания кашкавал - по желание запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало