Продукти: (за 4 порции)
• 4 пържоли по 150 г
• 4 парчета солена сланина по 50 г
• 4 наденички по 50 г
• 1 връзка корени за супа
• 100 г гъби
• 40 г краве масло
• 1 кисела краставичка
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене,
Начин на приготвяне:
Задушаваме в разтопеното масло ситно нарязаните гъби лук и корени за супа.
В загрята мазнина изпържваме от двете страни пържолките. Прибавяме задушените зеленчуци, ситно нарязаната краставичка, парчетата сланина, нарязани като гребен, наденичките, разрязани като клончета.
Поливаме с мазнината от пърженето и слагаме за около 10 мин във фурната.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...