Продукти:
• 1 кг чорбаджийски чушки
• 1 връзка пресен копър
За маринатата:
• 400 мл ябълков оцет
• 40 г сол
• 1 ч. ч. олио
Начин на приготвяне:
Слагаме продуктите за маринатата в дълбок емайлиран съд на огъня. Щом заври, пускаме на части измитите и почистени от дръжките чушки. Варим ги 7 минути, след кипването на течността.
Когато изстинат ги нареждаме плътно в буркани, като между тях ръсим нарязаните копър и чесън. Притискаме добре и заливаме с останалата марината.
Затваряме бурканите с капачки и стерилизираме 10 минути.
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...