Кулинарни рецепти » Алжирска салата

 Алжирска салата

Продукти:

• 4 кг чушки червена Капия
• 2 кг патладжани
• 2 глави чесън
• 2 връзки магданоз
• 1 ч. ч. олио
• 1/2 ч. ч. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Почистените от семената, опечени и обелени чушки нарязваме на по-малки парченца. Опичаме патладжаните, оставяме ги в тавичка вертикално, да се отцеди горчивият им сок, обелваме ги и ги накълцваме по на едро. Обелените скилидки чесън нарязваме на парчета, а магданоза на ситно.

Посоляваме зеленчуците, добавяме оцета и олиото, разбъркваме добре и пълним с тази смес чисти и сухи буркани. Затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало