Кулинарни рецепти » Пиле с хайвер от зелени домати

 Пиле с хайвер от зелени домати

Продукти:

• 1 по-тлъсто пиле
• 1/2 ч.ч. олио
• 500 г зелени домати
• орехови ядки от 15 ореха
• 4-5 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• магданоз, черен пипер
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, натриваме го със сол и черен пипер и го запържваме леко в олио. Прибавяме след това 1 ч.ч. гореща вода и задушаваме месото, докато омекне.

Изпичаме във фурната зелените домати, обелваме ги и счукваме заедно с ореховите ядки и скилидки чесън. Прибавяме ситно нарязан магданоз, 4 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 1 с.л. захар и сол на вкус. Разбиваме добре сместа и изсипваме в подходяща чиния.

Нареждаме месото и поливаме със соса от задушаването. Между порциите месо слагаме твърдо сварени яйца или по 1 малък червен домат.

Автор: Петко Георгиев

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало