Продукти:
• 1 по-тлъсто пиле
• 1/2 ч.ч. олио
• 500 г зелени домати
• орехови ядки от 15 ореха
• 4-5 скилидки чесън
• 1 с.л. оцет
• 1 с.л. захар
• магданоз, черен пипер
• сол на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на порции, натриваме го със сол и черен пипер и го запържваме леко в олио. Прибавяме след това 1 ч.ч. гореща вода и задушаваме месото, докато омекне.
Изпичаме във фурната зелените домати, обелваме ги и счукваме заедно с ореховите ядки и скилидки чесън. Прибавяме ситно нарязан магданоз, 4 с.л. олио, 1 с.л. оцет, 1 с.л. захар и сол на вкус. Разбиваме добре сместа и изсипваме в подходяща чиния.
Нареждаме месото и поливаме със соса от задушаването. Между порциите месо слагаме твърдо сварени яйца или по 1 малък червен домат.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...