Продукти:
• 500 г свинска кайма
• 2-3 глави лук
• 100 г бекон
• 250 г печурки
• 3 с.л. олио
• магданоз, кимион, чубрица
• черен пипер, сол
За гарнитурата:
• 500 г картофи
• 40 г краве масло
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука, гъбите и бекона на ситно и ги задушаваме в сгорещената мазнина. После ги смесваме с каймата, прибавяме подправките и омесваме добре.
Оформяме от сместа кюфтета, които изпържваме от двете страни в тефлонов тиган без мазнина.
Сваряваме картофите в разтопеното масло, обелваме ги и ги нарязваме на дребно. Запържваме картофите в разтопеното масло и ги поръсваме с наситнен копър.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...