Кулинарни рецепти » Шницел с шунка и кашкавал

 Шницел с шунка и кашкавал

Продукти: (за 1 порция)

• 2 тънко отрязани шницела от телешко месо /около 150 г/
• 2 тънки филийки от шунка /около 50 г/
• 1 тънка филийка кашкавал
• 1 яйце
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. галета
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Начукваме двете шницелчета, посоляваме ги и ги покриваме с филийките от шунка. След това съединяваме двете части, като по средата слагаме филийката кашкавал /т.е. подреждаме шницел, шунка, кашкавал, шунка, шницел/.

Така оформения шницел потапяме първо в брашното, след това в разбитото яйце и накрая - в галетата. Пържим от двете страни в силно сгорещена мазнина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало