Кулинарни рецепти » Шницел с гъби и домати

 Шницел с гъби и домати

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г телешко, свинско или овнешко месо от бута
• 200 г гъби
• 200 г домати
• 1 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. доматен сос
• чесън, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на 8 шницела, начукваме и посоляваме.

Изпържваме в разтопено масло нарязаните на парченца гъби и нарязаните на половинки домати. Посоляваме.

Изпържваме шницелите от двете страни в сгорещено олио, подреждаме ги в съд за сервиране, покриваме с домати и гъби и заливаме с доматен сос, в който сме прибавили малко счукан чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Начало