Продукти:
• 1 глава чесън
• 1 глава кромид лук
• 2 с.л. олио
• 100 г ориз
• 1 л зеленчуков бульон
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 150-200 г кашкавал
• 1 щипка червен пипер
• черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на ситно чесъна и кромида и запържваме в олиото. Добавяме ориза и щом се запържи, сипваме бульона и млякото. Оставяме да ври на тих огън.
Сваляме от котлона и докато супата е гореща, добавяме настъргания кашкавал и подправките.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...