Продукти за 3-4 порции:
• 500 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 домата
• 2 листа от целина
• магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно, заливаме го с 4 ч.ч. студена вода и го варим на тих огън.
Когато лукът поомекне, прибавяме нарязания зелен фасул. Засилваме огъня до умерен и варим 20 мин.
Прибавяме обелените и настъргани домати. Варим супата още 15 мин, посоляваме и отстраняваме от огъня.
Преди да поднесем, поръсваме със смес от ситно нарязани магданоз и листа от целина.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...